Potyog a vakolat a falról, veszélyesen lazának tűnik egy erkélydísz, de nincs, aki felmásszon és leverje, vagy kijavítsa?

 

Gyakori probléma, a veszélyt viszont mindenképpen el kell hárítani, hiszen ha valakinek a fejére esik… ebbe jobb bele sem gondolni.

A vakolatjavításhoz nem kell megtanulnod repülni: ipari alpinista csapatunk könnyen, gyorsan és tisztán oldja meg a problémát.

 

Veszelytelenítés után vakolatjavítás

Bárki érintett lehet

 

A vakolatpotyogás és a házak homlokzati elemeinek, díszeinek meglazulása bárkit érinthet.

Leggyakrabban természetesen az idősebb, 50- 100 éve épült épületeknél fordult elő, akkoriban ugyanis még jóval mívesebb homlokzatok készültek, mint manapság.

 

Egy izgalmas, szépen festett, gipszstukkós homlokzat évtizedeken keresztül szolgálja a lakókat: idővel azonban, mint minden, ez is egyre inkább elkezd elfáradni, ilyenkor pedig jönnek a problémák, csőstül.
A vakolatjavítás kérdése azonban nemcsak a régi házakat érintheti, hiszen az újépítésű, vagy néhány éve elkészült épületek esetében is előfordulnak gondok. Sokszor több is, mint hinnéd.

 

A kivitelezőket gyakran feszíti a határidő, a beruházó spórol az alapanyagon, sőt, néha az is előfordul, hogy az esővízelvezető rendszer egész egyszerűen rosszul van megtervezve, így pedig mindenhova vezeti a vizet, csak oda nem, ahova kéne.

 

Az efféle problémák már nagyon rövid idő, néhány év alatt is képesek komoly károkat okozni a vakolatban, és az épület szerkezetében.

 

Ha pedig lejárt az építési garancia, vagy nem fizet a biztosító, akkor nincs mese: a társasháznak kell orvosolnia a problémát.

 

Vakolatjavítás? Ej, ráérünk arra még!

 

Sok közös képviselő tisztában van ugyan a ház állapotával, hiszen látja a hulló vakolatot és a szélben szomorúan himbálózó homlokzati szobrocskákat, mégsem tesz semmit, mondván: nem érdemes felmászni a magasba, majd kijavítjuk, úgyis jön a felújítás.

Igen ám, az épületek felújítása azonban nem egyszerű feladat, a legtöbb esetben már maga a tervezés is éveket vesz igénybe. A vakolatot viszont mindez nem érdekli: potyog tovább szorgosan.
Mi ezzel a probléma?

 

Ha leesik, összesöpörjük és kész! – gondolhatnád, ám a dolog korántsem ennyire egyszerű.

 

A vakolatpotyogás ugyanis sokszor komoly veszélyeket rejt magában: egy-egy nagyobb nyári vihar vagy zivatar a meggyengült vakolatból több négyzetméternyi darabokat is leszakíthat, a meglazult díszítőelemekről nem is beszélve.

 

Ilyenkor ráadásul a kár általában jóval nagyobb, mintha időben végezték volna el a vakolatjavítást, hiszen a laza falborítás olyan részeket is magával ránthat, ami még megmenthető lett volna, ha időben segítséget kérsz.

Rendszeresen hallani rémhíreket járdára zuhanó díszekről is: a legtöbbször ilyenkor a járókelőket csak a lélekjelenlétük és Fortuna kegyei mentik meg a komolyabb sérüléstől. Ám a ház előtt parkoló autók már nem tudnak ilyen ügyesen félreugrálni…

 

Nem árt tudni, hogy az ilyen esetekben a hatóságok általában a társasházat veszik elő, hiszen a veszély elhárítása és a homlokzat felügyelete a tulajdonos, illetve az üzemeltető feladata.

A meglazult vakolatot ezért először feltétlenül el kell távolítani, vagyis elhárítani a veszélyt, függetlenül attól, hogy van-e tervben nagy felújítás vagy sem.

 

A leggyorsabb és legbiztosabb megoldás a vakolatjavításra: ipari alpinisták

 

A veszélyelhárítást sokszor még ma is létráról végzik. Ezzel azonban több baj is van: mivel a levert vakolat jó része egyszerűen a földre hullik, relatíve nagy területet kell körbekeríteni, poros, koszos lesz a kert és a járda, az ablakokról nem is beszélve.

De minek tetézni a bajokat, amikor a vakolatjavításra létezik egyszerű, villámgyors és biztonságos megoldás is?

Ipari alpinistáink felkészült szakemberek, akik a magasban lógva összegyűjtik a levert vakolatot, vagy ha kell, magukhoz rögzítve eresztik le, így a hagyományos módszernél jóval tisztábban dolgoznak.

Mi mindig a megbeszélt időpontban érkezünk a helyszínre és összetakarítunk magunk után, a ház környéke és az udvar tehát úgy fog kinézni, ahogy előtte.

Egy fontos különbséggel: eltüntetjük a veszélyes vakolatelemeket, vagyis elhárítjuk a veszélyt. Így a háznak sem a büntetéstől, sem a további károktól nem kell tartania.

 

Szólj időben, amíg nem késő! A többit mi intézzük!

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com