Tuti gyors ereszcsatorna szerelés, hogy megóvd lakásodat a beázástól!

 

Az ereszcsatornával általában kevesen törődnek, mivel magasan van, és nehéz hozzáférni, sokaknak ezért csak akkor jut eszébe kitisztítani, ha már nagy a baj, és a nyakukba ömlik a víz. Pedig az ereszcsatorna szerelés nem nehéz feladat, ha van egy kis barkács beütésünk…

A nehéz és veszélyes feladat azonban gyerekjáték is lehet! Hogyan?

Egyszerűen: ha ipari alpinisták végzik.

Az ereszcsatorna a legtöbb ház esetében több méter magasan van, kivéve persze, ha különleges kialakítású épületben, például dombházban laksz. A nehezen elérhető dolgok pedig igen ritkán kerülnek az ember szeme elé, és hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla.

Amikor pedig mégis eszünkbe jut, akkor is csak legyintünk, mert annyira macerás!

Amit bonyolult szerelni, azt el is hanyagoljuk!

 

Szetcsúszott ereszcsatorna szerelés

Erős állítás, de igaz.

Az esőcsatorna elhanyagolása azonban komoly hiba, hiszen ez a rendszer vezeti le a csapadékvizet a tetőről, amit nem pusztán kényelmi szempontok miatt találtak ki.

Amellett, hogy megóv téged a fejedre zúduló víztől, a házat is védi a beázástól.

 

Esőcsatorna nélkül könnyen előfordulhat, hogy a lecsöpögő víz a falakon, vagy azok tetején köt ki, s ezzel lassan, de biztosan rongálja az épületet, aminek lehulló vakolat, vizesedés és a lakások penészedése lesz a következménye.

A probléma az, hogy a rossz állapotú, szétcsúszott, kilyukadt, eltömődött ereszcsatorna egyáltalán nem ritka jelenség. Ezzel ráadásul általában az érintettek is tisztában vannak, amikor azonban a javíttatás kérdése merül fel, sokszor csak legyintenek: túl magasan van, bonyolult lenne felmászni.

Nos, ez a feladat sokáig valóban bonyolult volt:

  • Biztosan te is láttál már fura alakú óriáslétrák tetején életveszélyesen egyensúlyozó embereket, amint fáradtságos munkával takarítják-szerelik az ereszt.
  • A másik módszer az volt, amikor a mester a tetőt megbontva a padlás irányából a cserépen egyensúlyozva férkőzött az esőcsatornához.

 

Egyik változat sem túl hívogató, ma már azonban szerencsére nincs szükség ilyesmire, hiszen ipari alpinistákkal a munka jóval könnyebben megoldható.

 

Esőcsatorna szerelés profi módon

 

Csapatunk tagjai ugyanolyan biztosan mozognak a magasban, mint a földön sétálva, és biztos kézzel végzik el a rájuk bízott feladatot.

Az esőcsatorna szerelésénél pedig igen sokféle probléma adódhat:

  • A vízszintes ereszcsatorna gyakran eltömődik a belehulló ágaktól és falevelektől, illetve a beletelepedett mohától. A gondozatlan csatornában összegyűlő növényi részek ugyanis az évek alatt mini-talajjá állnak össze, így a mohák mellett kisebb növények is kinőhetnek itt, és bár szép dolog a tetőkert, azért mégsem az ereszcsatornában a helye.
  • A régi csatornák kilyukadhatnak és csöpöghetnek, ami nemcsak bosszantó, de a falakat (és a ház alapját) is károsíthatja, hiszen az el nem vezetett víz gyakran éppen a ház tövénél gyűlik össze.
  • Gyakori a függőleges ereszcsatornák szétcsúszása is, ami szintén károsítja a vakolatot, a falakat, és vizesedéshez vezet.

 

Az ereszcsatorna-könyök is kritikus pont: előfordul, hogy eltömődik, kilyukad, vagy elmozdul a helyéről.

Az egyenetlen ejtésű, hullámos eresz nem egy irányba vezeti a vizet, hanem pangó tócsák alakulnak ki benne, ami további bajok forrása lehet.

Ezt a rengeteg problémát azonban egy ipari alpinista szakember megbízhatóan kezelni tudja, így nem kell azon aggódnod, hogy a kihívott mester tériszonyos-e, sem pedig azon, hogy hozzáértő-e egyáltalán.

Mi ugyanis nem árulunk zsákbamacskát: munkatársaink felkészültségét referenciák sora igazolja.

Ne hanyagold el az ereszcsatornát, kérj szakszerű segítséget!

 

 

Ráadásul a testi épségedet sem kell kockára tenned: odalentről figyelheted, ahogy mi dolgozunk.

 

 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com