Kihez fordulhatok cserép javítás ügyben?

 

Megrongálódott néhány cserép a ház tetején, mi ilyenkor a teendő?

 

Kitől kérhetek segítséget villámgyorsan a következő vihar előtt, hogy a lakásom se ázzon be és gyanútlan járókelők fején se landoljanak cserépdarabok?

 

Az alpintechnika segít a cserép javításában is?

 

Egy tető megrongálódásának számtalan oka lehet. Egy nagy vihar, egy leszakadt ág, vagy egyszerűen csak az idő vasfoga mind lehetnek okozói a problémának. Érdemes azonban már egyetlen törött vagy megrongálódott cserép miatt is szakembert hívni, hogy ne történhessen ennél nagyobb baj.

 

Miért fontos a cserép javítása – minél hamarabb?

 

Egy rossz cserép valójában vonzza a bajt. Egy nagy szél, egy erős vihar már elmozdíthatja annyira, hogy beázik a mennyezet a házban, ez pedig amellett, hogy folyamatosan növeli a költségeket, sok időt is elvesz az életünkből.

 

A másik bajforrás, hogy leeshet, könnyen okozhat sérülést, ha az arra járó gyalogosok fején landol akár egy kisebb darab is. Ugyanez igaz abban az esetben is, ha a szóban forgó ház előbb parkoló autók állnak, hiszen a szélvédők számára sem túl egészséges, ha cserepek hullanak rájuk a magasból.

 

Miért nehéz a cserép javítása?

 

Egy ilyen hiba kijavítása alapos szakértelmet kíván, pontosan azért, hogy a fentebb említett potenciális problémák ne következzenek be. Tovább nehezíti a folyamatot az is, hogy a magasban kell egyensúlyozni a munkálatok közben, mely a megfelelő rögzítő- és védőfelszerelés nélkül életveszélyes!

 

Pontosan ezért a legjobb megoldás az ipari alpinisták segítségét kérni, hiszen ők rendelkeznek a megfelelő szaktudással, játszi könnyedséggel mozognak a magasban, legyen szó bármilyen terepről.

 

Ha tényleg csak egy cserép megrongálóságáról van szó, akár néhány perc alatt is végezhetünk a munkálatokkal, de természetesen egy ilyen alkalommal alaposan átnézzük a tetőt, ha esetleg valahol probléma lenne, azt is kijavítjuk!

 

Sokszor azonban a biztonságos megközelítése több időt vesz el, mint maga a munkafolyamat.

 

Rosszabb állapotú tetők esetében is állunk rendelkezésre, ennek javítása azonban már hosszabb folyamat.

 

Hogyan történik a cserép javítása?

 

Mindig csak a helyszínen látjuk, pontosan milyen típusú és mértékű károsodásról van szó. A cserepek épsége mellett a cserépléceket is ellenőrizzük, ha kell a lécezést is újraépítjük, hogy biztonságosan visszakerülhessenek rá a cserepek.

 

Ha törött cserépről van szó, azt pótoljuk, ha pedig ennél nagyobb a baj, felmérést követően egy komplett képet alkotva a tetőszerkezetről, a tulajdonossal egyeztetve megoldjuk azt is.

 

A lényeg, hogy ha minket hívsz, addig nem hagyjuk el a helyszínt, amíg nem vagyunk biztosak abban, hogy tökéletes munkát végeztünk – amely nem csak a következő nagy viharig marad a helyén, hanem még nagyon sokáig!

 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com