A hegymászás szerelmeseinek és az ipari alpinistáknak elengedhetetlen a megfelelő védőfelszerelés, zuhanásgátló felszerelés használata a magasban.

 

Ezeket a leesés elleni védőfelszereléseket három fő kategóriába soroljuk:

Derékövek: a munkavégzés helyzetét és a mozgástartományt korlátozzák, ezzel megelőzve a leesést. Tetőn és egyéb járműveken történő munkavégzés során javasolt.

Testhevederek: a magasban végzett ipari feladatok során alkalmazott megoldás. Megfelelő előképzettség, szakképzettség esetén használható.

Zuhanásgátló rendszerek: több funkciója is van, a rögzítési pontokhoz biztonságos csatlakoztatással megelőzi a leesést. Amennyiben ez mégis bekövetkezik, a zuhanást ideális esetben minél kisebb energiaátadással, minél rövidebb idő alatt megállítja. A zuhanás után a test megfelelő pozícióban való megtartását is biztosítja, amíg a mentés megtörténik.

Az MVH Shop munkavédelmi ruházattal és eszközökkel foglalkozó cég weboldalán további információ is megtalálható a zuhanás gátló módszerek megfelelő használatáról, illetve minden ehhez szükséges felszerelés is beszerezhető webáruházukban.

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com