Mi az az alpinfavágás és mire kell odafigyelni?

 

Az alpinfavágás a fakivágás speciális formája, amire kifejezetten gyakran van igény minden olyan helyzetben, amikor nincsenek meg a megfelelő körülmények a hagyományos fakivágáshoz. Azonban ez sem veszélytelen – görgess lejjebb, hogy megtudd mire kell odafigyelni!

 

Döntéses fakivágás kontra alpinfavágás – mi a különbség?

 

Alapvetően döntésnek nevezik szakkifejezéssel azt a fajta klasszikus kivágást, amikor a fát elvágják törzs alsó részénél, majd ledöntik. Ennek feltétele, hogy legyen annyi hely, hogy akadály (és balesetveszély!) nélkül elfektethető legyen a fa. Ha azonban helyszűkében van, például épületek, elektromos vezeték, járda vagy úttest van a fa közelében, akkor az alpinfavágás lesz az egyedüli megoldás. 

Ha a fa már olyan állapotban van, hogy nem biztonságos, vagy valamilyen oknál fogva mindenképp szükséges felszabadítani a helyet, ahol áll, de akadályba ütközik, hogy egészben vágja vagy vágassa ki, akkor ipari alpinistákat kell segítségül hívnia. Az alpinfavágás lényege, hogy darabokban távolítjuk el a fát, fentről lefelé haladva, így nem kell attól tartani, hogy a kidőlő fa magával sodor valamit, vagy ráborul valamire. Rosszabb esetben: valakire.

 

Az ipari alpinista a világ 2. legveszélyesebb szakmája

 

Nem mindegy, kiket bíz meg ezzel a feladattal; nem ajánljuk, hogy olyat hívjon, akinek nem ez a szakmája, csak mert rendelkezik láncfűrésszel!

Az ipari alpinista munkája egyszerre izgalmas, változatos és egyben veszélyes is. A haditudósító után a világ második legveszélyesebb szakmájaként van számontartva, mert az ipari alpinista komoly kockázatokat vállal. Éppen ezért fontos, hogy olyanokat bízzon meg a feladattal, akiknek valóban ez a szakmája, rendelkezik a megfelelő tudással, tapasztalattal és eszközökkel is.

Minél több rutin van az alpinista háta mögött, annál biztosabb, hogy minden a megfelelő mederben zajlik majd. Pont az ismert veszélyek miatt csapatunk mindig odafigyel arra, hogy tudásunk naprakész legyen, kollégáink mindig megfelelően kipihentek és tettrekészek. A beülőket, karabinereket, köteleket rendszeresen  ellenőrizzük, és a legkisebb probléma esetén is cseréljük. Van olyan munka, ami után minden alkalommal a teljes kötélzetet le kell cserélni, ennek elmulasztása esetén veszélybe sodródhat kollégáink élete!

De ezek miatt Önnek nem kell aggódnia, csak szerettünk volna rámutatni: az alpinfavágást csak olyan csapatra bízza, akik nem sajnálják az időt, pénzt és energiát arra, hogy minden a lehető legbiztonságosabb legyen. 

 

Miért minket válasszon?

 

Csapatunkban olyan hegymászók (és barlangászok) dolgoznak, akik a legnehezebb körülmények között is feltalálják magukat. Minden helyzetben megtaláljuk a módját annak, hogy biztonságosan, gyorsan távolítsuk el a fát a helyszínről. Magas alpintechnikai tudásunknak köszönhetően az úgynevezett kötéltechnikával bármilyen magas fát meghódítanunk, és fokozottan figyelve az épített és élő környezetre, célzottan, a lehető legprofibb technika segítségével juttatjuk a földre a törzseket és az ágakat.

A körültekintő, tapasztalt szakembereket cégünk gondosan válogatta össze, emellett pedig nagy gondot fordítunk arra, hogy a szükséges speciális munkaeszközök is megfelelő minőségűek és állapotúak legyenek. 

Bár az alpinfavágás nem épp egy veszélytelen szolgáltatás, Ön a lehető legnagyobb biztonságban lesz szeretteivel együtt, hiszen megtesszük az összes lehetséges biztonsági intézkedést. Betartunk minden előírást és vonatkozó szabályt – ez a balesetek elkerülése érdekében elengedhetetlen. 

Ha megbízható és megfizethető szakembereket keres alpinfavágásra, válasszon minket; magas technikai tudásunkkal minimálisa csökkentjük a balesetveszélyt, elsőosztályú munkaeszközökkel, törvényesen, gyorsan, de biztosan tesszük a dolgunkat. Specialistáink kivétel nélkül tapasztaltak és magas technikai tudással rendelkeznek. 

Ne habozzon, ha alpinfavágásra van szüksége, akkor hívjon minket:

 (+36) 20 9209012

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com