A kötéltáncosok és az ipari alpinisták egyike sem valószínű, hogy tériszonyos, vagy félős lenne.

Egyszeri halandókként Sierra Camille videójára félelemmel vegyes irigységgel is tekinthetünk. Vagy csak gyönyörködhetünk a csodálatos tájban és a könnyed, légies mozdulatokban, melyekkel a művésznő métereket zuhan a lábával átfogott selyemköteleken.

Az alpintechnikát és a felvételeket az egyébként ipari területeken dolgozó Nick Giblin biztosította, akinek a számára tökéletes kikapcsolódást jelentett az érintetlen erdő közepén kifeszítendő kötélpálya megtervezése és kivitelezése.

Az alpinista egy nehezékkel ellátott kötelet dobott az egyik fára, mely kb. 18 méter magasan nézett le rá. Ezután már fel tudott mászni a fára mászógép segítségével a kötélen, hogy onnan újabb 6 métert másszon addig, ahol rögzítette a kifeszített kötelet.

Egy Gri-gri segítségével a fához szorította azt, majd felvitte a másik fára is a kötelet. Végül felkerült néhány hegymászócsomó alkalmazásával a selyemkötél, melyen becsúszva kerülhetett a művésznő a kötél közepére.

A kifeszített kötél lazább lett, mint ahogy az akrobatikában egyébként szokás, mivel így több erőt nyelt el, ezzel is csökkentve a mutatvány veszélyességét. A lazább kötél ugyanis kevésbé húzta a rögzített fatörzseket és a bemutató során látott esések ereje is jobban elnyelődött.

Egyelőre csak egy drón és egy egyszerűbb kamera segítségével rögzítették a képsorokat, de az eredmény így is lenyűgöző lett.

 

Alpintechnika a természetben

A videó megtekinthető itt: http://www.ropeaccessusa.com/2016/06/rope-access-nature-art/

 

 

 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com