Hogyan kell palatetőt javítani, milyen eszközök kellenek hozzá, és kihez fordulhatsz, ha kérdésed van

 

Palatető van a házadon, és úgy érzed, hogy eljött a javítás ideje?

 

Ki kellene javítani, de azt sem tudod, hol kezdd?

 

Ebben segít a mai cikkünk.

 

A palatető javítása nem könnyű feladat, de lássuk honnan is indult a pala…

A pala kedvező ára, és egyszerű használhatósága miatt sokáig nagyon népszerű anyag volt az építkezéseken. Sokaknak még a mai napig van palatetője, jellemzően raktárokon, tárolókon, istállókon és garázsokon fordul elő. Azonban sok palatető felett mára már eljárt az idő, elkezdenek repedezni, beázni, és egyéb problémák is jelentkezhetnek. Ha megrongálódik a szerkezet, érdemes minél előbb kijavítani az elöregedett anyagot, hogy maga az épület ne sérüljön.

A korábban készült palatetők fokozottan veszélyes anyagnak minősülnek, hiszen azbesztet tartalmaznak. Ha elöregedik a tető, akkor könnyen bereped, beázik és kárt okoz az épületben. Ilyen esetben kizárólag szakember nyúlhat egy ilyen tetőhöz, ám nem mindegy, kit bízunk meg a feladattal, hiszen amellett, hogy pala anyaga veszélyes lehet, a munkálatokat is igen magasban kell végezni.

 

Minden pala mérgező?

 

Az eredeti palák gyártását már évekkel ezelőtt beszüntették, ugyanis kiderült, hogy a népszerű építőanyag azbesztet, vagyis rákkeltő anyagot tartalmaz. Ezt követően átálltak az eternit gyártására, amely egy sokkal korszerűbb, azbesztet nem tartalmazó anyag, mellyel már bátran lehet építkezni. Mindennek ellenére még sok helyen van fenn a korábban készült pala, mellyel szigorú előírások alapján szabad csak dolgozni, és ha megsérül, mindenképpen szakember segítségét kell igénybe venni.

 

A palatetőt felújítani csak bontással lehet?

 

Mivel a palatetőn a fedések nem egyformák, ezért a helyzet nem biztos, hogy reménytelen: sokszor van lehetőség az ilyen tetők javítására.

Ha minket hívsz, a legtöbb esetben igyekszünk bontás nélkül megoldani ezt, régi fedőanyag a helyén marad, az eternit pedig a tetejére kerül, így az azbeszt sem jelent semmilyen problémát.

Mindehhez többféle lemez is használható: tégla- zsindely, kolostor- vagy hódfarkú is szóba jöhet. Az eljárás igen egyszerű: a régit egyszerűen letisztítjuk, majd lángolvasztás segítségével visszük fel az új anyagot.

Mivel nagyon kicsi a súlya, nem kel aggódni amiatt, hogy túlterheli a tetőt a dupla réteg, a csere után pedig csak annyi látszik, hogy új fedés került a régi tetőre. Ráadásul érdes felülete miatt külön praktikus, hiszen nem kell amiatt aggóni télen, hogy a hó lecsúszik róla.

 

Miért kell ezt a munkát ipari alpinistákra bízni?

 

Minden, magasban végzendő munkát érdemes ránk bíznod, hiszen biztonsággal mozgunk a tetőkön és falakon. Megfelelő tapasztalattal, szakértelemmel és felszereléssel rendelkezünk ahhoz, hogy biztonsággal elvégezzük a tető javítását, vagyis az új réteg felhelyezését.

A korábban gyártott pala anyaga veszélyes, kifejezetten nagy koncentrációt és szakértelmet kíván a vele való munka, és annak kezelése.

Ha neked is van egy régi palatetőd, amivel nem igazán tudsz mit kezdeni, keress fel minket minél előbb, hogy az alatta levő épületnek se essen baja. Elég csak egy kis lyuk a tetőn, és a következő vihar máris súlyos károkat okozhat a házban, és a benne lévő dolgokban…

Hívj! 06 20 /575-1595

 

 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com