Gyors megoldás ereszcsatorna dugulásra

Szakad az eső, de a víz ahelyett, hogy az ereszcsatornán szépen végigfolyna, épp a virágoskert kellős közepébe vagy egy gyanútlan járókelő nyakába ömlik?

 

Ez bizony azt jelzi, hogy a csatorna a ráhullott levelektől, gallyaktól és egyéb szennyezőanyagoktól eltömődött, és megérett az idő egy jó kis eresztakarításra. Mutatjuk, mit kell tenned.

 

Ha nem szeretnéd, hogy a baj még nagyobb legyen, és egy idő után az ereszen levő csatorna már csak külső díszítőelemként szolgáljon, muszáj lesz eltávolítanod a felgyülemlett anyagokat az esővíz útjából. Ez nem egy egyszerű művelet, hiszen magasra kell hozzá mászni, és a karodban levő erőre is szükség lesz ahhoz, hogy újra gond nélkül funkcionáljon a víz elvezetése.

 

A legjobb persze a megelőzés (lett volna): évente kétszer mindenképpen ellenőrizni kell a csatornát, hiszen általában az őszi falevelek és a téli jegesedés okozzák a legnagyobb problémát. Ha rendszeresen ellenőrzöd, vagy szakember segítségével ellenőrizteted az ereszt, megkímélheted magad egy nagyon-nagyon kellemetlen záportól.

 

Eldugult ereszcsatorna

 

De ha már megvan a baj, kit érdekel, mit kellett volna tenni?

 

Nézzük inkább, hogyan lehet megoldani?!

 

Mit a teendő, ha ki kell tisztítanod az ereszcsatornát?

 

Fontos, hogy az ereszcsatorna tisztításába csak akkor vágj bele, ha rutinosan, magabiztosan tudsz dolgozni több méter magasan is, hiszen az ereszcsatorna általában nem szemmagasságban van.

 

Tériszonyosok, kétbalkezesek neki se kezdjenek, mert ez a munka fokozottan balesetveszélyes!

 

Először is tudnod kell, hogyan közelítsd meg!

 

Ha alpintechnikával a tetőről, akkor meg se próbáld, még leesel a végén!

 

Ha létráról, akkor kell egy segítő, aki tartja a létrádat, hogy ha esetleg megbillennél a magasban, ne a szomszéd erkélyén landolj, és lehetőleg épségben úszd meg a történetet. A még nagyobb biztonság érdekében érdemes a a létrát fent kikötni.

 

A cél az ereszek és a csatornacsövek tökéletes megtisztítása, ám ehhez nem lesz elég pusztán a két kezed. Lapátra, tisztítólapra, kefére, de adott esetben lombfúvóra is szükséged lehet a művelethez.

 

A tisztítás közben pedig érdemes alaposan átnézni a csatornát, nehogy a következő nagy viharnál derüljön ki, hogy kilyukadt vagy szétcsúszott, mert azt már sokkal nehezebb lesz megoldani. A csavarok rozsdásodása, a bilincs megsérülése és a repedések mind lehetnek probléma forrásai.

 

Tériszonyom van és soha életemben nem végeztem még ilyen munkát – mit tegyek?

 

Hívj segítséget!

 

Ne aggódj, emiatt senki nem fog nyuszinak tartani. Az ipari alpinisták tudnak neked segíteni. Az alpintechnikával foglalkozó szakemberek ugyanis nem csak a hatalmas épületek üvegablakait hivatottak megtakarítani, hanem az ereszcsatornádat is segítenek rendbe tenni.

 

Számunkra nem probléma a nehezen hozzáférhető helyek megközelítése, és a magastól sem félünk, ráadásul az előírt biztonsági szabályoknak is eleget teszünk, elkerülve az esetleges baleseteket. Nem először csinálunk ilyesmit, a megfelelő szerszámokkal rövid idő alatt újra átjárhatóvá varázsoljuk az ereszcsatornát.

 

Garantáltan rövidebb ideig tart, mint ha te próbálnád, életedben először kipucolni…

 

Ráadásul neked eközben semmi dolgod, nyugodtan nézheted a tévét bent a lakásban, vagy focizhatsz a gyerekeiddel az udvaron, amíg mi dolgoznunk.

 

Az ereszcsatorna takarítása közben nyitva tartjuk a szemünket, ha hibát találunk, akár azonnal ki is tudjuk javítani, ezzel sok későbbi problémától szabadítunk meg.

 

Ha csak egy pici kételyed is támad afelől, hogy képes vagy-e egyedül kitisztítani az ereszcsatornát, semmiképpen ne kockáztass, szakemberek segítségével gyorsan és könnyedén megoldható a probléma.

 

Hívj minket!

 

06 20 575- 15-95

 

 

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com